L'Ajuntament de Barcelona no presentarà la candidatura de la ciutat per acollir els jocs Olímpics d'Hivern de 2026 perquè no és una prioritat per al nou govern municipal de l'alcaldessa Ada Colau. "Aquesta candidatura no és prioritària per a nosaltres", va dir el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, en la roda de premsa que ahir es va celebrar després de la primera comissió de govern, a la qual van comparèixer l'alcaldessa, Ada Colau, i ell.

Pisarello va explicar que la candidatura de Barcelona per acollir els jocs d'hivern "no gaudia d'un consens generalitzat" i que el mateix alcalde Xavier Trias havia considerat la possibilitat de convocar una consulta per decidir si finalment es presentava.

El portaveu del nou govern municipal va dir que no consideren "que aquesta candidatura sigui un objectiu de govern" ni que els Jocs d'Hivern siguin "un esdeveniment prioritari" per a Barcelona ni per motius "ambientals ni socials". "Creiem que els esdeveniments esportius han de respondre més al context mediterrani de la ciutat i estar molt pactats amb les entitats esportives", va explicar Gerardo Pisarello.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va destituir ahir el director de la candidatura Barcelona-Pirineus als Jocs Olímpics del 2026, Òscar Grau, segons va informar el mateix exjugador del FC Barcelona d'handbol mitjançant un comunicat. Fa uns dies, Colau va indicar que la candidatura es podria mantenir si es revisava i tenia "el consens de tot el sector esportiu, en el sentit més ampli", cosa que després de l'anunci d'ahir sembla que no veu possible.

La Cerdanya i la Seu es queixen

D'altra banda, els alcaldes de Puigcerdà, Albert Piñeira, i de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, van anunciar que demanaran reunir-se amb la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per tal d'exposar-li la necessitat d'optar a aquests jocs olímpics.

Batalla va lamentar la decisió i va manifestar que "creiem que, com a mínim, Colau hauria d'haver-ho parlat amb el territori, perquè en un projecte com aquest hi ha una ciutat que lidera, que és Barcelona, però també hi ha una sèrie de socis que són al Pirineu".