El sector independentista d'UDC va acusar la cúpula del partit de fer "xantatge" al president de la Generalitat, Artur Mas, i van avisar que ells no deixarien el Govern si no eren destituïts. En declaracions als periodistes, Antoni Castellà va trobar "molt greu" que el comitè de govern hagués aprovat la sortida del Govern, i ho va interpretar com una forma de pressionar Mas perquè abandonés la seva aposta independentista. Els sobiranistes, que van votar en contra d'aquesta decisió, van reclamar un congrés extraordinari per definir si el partit apostava per la independència o no, i també per definir si continuarien amb CDC en les eleccions del 27-S.

Castellà va assegurar que els alts càrrecs d'Unió a la Generalitat que no dimitissin, contravenint la decisió del comitè de govern, assumirien "totes les conseqüències". El que no farien, en cap cas, seria "col·laborar" amb l'estratègia de pressió que el sector independentista d'UDC atribueix a la majoria de la direcció del partit. "Jo no dimitiré per pressionar el president de la Generalitat perquè renunciï a la independència. Mai", va insistir. Els independentistes volien comparèixer en la mateixa sala on minuts abans ho havia fet el secretari general, Ramon Espadaler, però el partit els va negar aquesta possibilitat argumentant que la sala de premsa només estava habilitada perquè comparegués el portaveu del comitè de govern.

Trobada amb l'ANC

Durant la reunió de l'executiva, Castellà va traslladar el document elaborat pel sector independentista per garantir l'adhesió d'UDC al full de ruta sobiranista. Hores abans ell mateix s'havia reunit amb els líders de l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI per intentar restablir el diàleg amb les entitats sobiranistes. "No els hem traslladat la proposta que defensàvem el sector independentista, sinó una proposta de síntesi de tota la militància que deia "sí" a la independència, però amb les condicions de la pregunta interna del 14-J", va explicar.

La reunió amb les entitats sobiranistes "ha anat bé", va assegurar Castellà.