La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va demanar ahir al president de la Generalitat, Artur Mas, que reflexionés sobre "el que hauria d'haver estat la seva tasca", que és governar, i que ho fes per a tots els catalans. Responia així en el Consell de Ministres a les preguntes relacionades amb la situació de Catalunya després de la ruptura entre Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i la possibilitat que Mas endureixi ara el seu full de ruta cap a la independència.

Després d'assegurar la vicepresidenta que el Govern respectava la decisió d'UDC d'apartar-se d'una declaració unilateral d'independència, va assenyalar que "projectes de ruptura com el que encapçala Artur Mas" generaven "processos d'aquesta naturalesa", en referència a la separació entre les dues forces polítiques. Segons la seva opinió, aquesta situació hauria de "portar a reflexionar" el president de la Generalitat "sobre el que hauria d'haver estat sempre la seva tasca" i governar per a "tots els catalans".

Les previsions

Sáenz de Santamaría va afegir que això era "el que intenta fer aquest Govern" i el que haurien de fer tots els Executius. Pel que fa a les pròximes eleccions a Catalunya, va recordar que "l'únic" que suposarien seria una renovació de la cambra autonòmica, com les celebrades recentment en altres comunitats. Va advertir que si algú pretenia que fos "l'inici" d'una altra cosa "contrària a la Constitució", tindria "la resposta" oportuna d'aquest Govern.