La decisió del nou govern de Barcelona de retirar la candidatura olímpica encara cou al Pirineu. L'Agrupació Empresarial de la Cerdanya està preparant un document que enviarà a les autoritats locals i també al consistori barceloní exposant-los els motius pels quals considera que cal replantejar la decisió, per bé de l'equilibri territorial del país. En paral·lel, l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell i el mateix alcalde de la Seu, Albert Batalla, van reivindicar ahir que no renuncien a reprendre la candidatura olímpica.

El president de l'Agrupació Empresarial de la Cerdanya, Jaume Adserà, va argumentar ahir, després d'haver-ho analitzat amb els companys del gremi, que cal fer veure a l'Ajuntament de Barcelona que la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern és una oportunitat tant per al Pirineu com per Barcelona. Així, els empresaris escriuran a Colau per exposar-li que per a la capital catalana, va remarcar Adserà, és l'ocasió de proposar un model innovador de cita olímpica, sense projectes urbanístics i, en canvi, amb una gran consciència social reutilitzant per a pisos socials els mòduls urbans que es podrien instal·lar al Pirineu per albergar la família olímpica. Adserà va remarcar que "nosaltres tampoc no volem una gran despesa i que ens facin aquí més metres quadrats, el que toca ara és innovar".

Igualment, el projecte ha de servir per evitar el procés de despoblació que alguns estudis auguren pel Pirineu en els pròxims anys. Els empresaris cerdans defineixen com a "precipitada" la postura del nou Ajuntament barceloní.

Més reaccions

Per la seva banda, el president dels hotelers de l'Alt Urgell, Miquel Àngel Sànchez, va coincidir que "es tracta d'una mesura precipitada, crec que no s'ho han mirat bé perquè el projecte també permetia a Barcelona associar-se un concepte de turisme interior de muntanya". Per això Sanchez va remarcar que l'empresariat donarà suport als representants locals. En aquest sentit, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va remarcar que no renuncia a poder reactivar la candidatura olímpica. Batalla va anunciar que parlarà amb la mateixa Colau i la resta de grups municipals.