Unió Democràtica de Catalunya es presentarà en solitari a les eleccions del proper 27 de setembre amb el full de ruta avalat en la consulta interna del passat diumenge, després que així ho hagi aprovat aquest dissabte el Consell Nacional del partit amb un 69,2% dels vots. "La nostra proposta dóna la mà a l'electoral moderat que corria el risc d'abandonar el procés", ha assegurat el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler que s'ha referit al "goig" de poder concórrer "amb la pròpia marca". La decisió s'ha pres en un Consell Nacional de més de 8 hores. El partit fixarà en els propers dies el calendari per escollir candidat.

Amb un 69,2% dels vots a favor, el 28,6% en contra i el 2,2% d'abstencions, el Consell Nacional d'Unió ha acordat aquest dissabte concórrer el 27-S amb les pròpies sigles i amb el full de ruta que la militància va avalar el passat diumenge amb poc més de la meitat dels vots. Aquesta era la proposta que la direcció del partit ha sotmès a votació - a mà alçada - dels membres del consell en un debat "intens" de més de vuit hores. "Ens oferim a l'electorat moderat de CiU i d'altres forces que poden estar dubtant, els donem la mà perquè creiem que el procés ha de tenir continuïtat", ha assegurat Espadaler que ha dit que s'han sentit obligats "a donar resposta als electors que corrien el risc d'abandonar el procés".

El secretari general d'Unió ha dit que no es tracta "d'una llista de país, sinó pel país" i que afronten amb "emoció" i "goig" el concórrer en solitari "sense ocultar les sigles, com sembla que ara es porta". Espadaler ha admès que queda poc temps i que en els propers dies el partit fixarà el calendari per escollir candidat en base al "procés intern taxat en els estatuts".

Sobre la possibilitat de que algun membre del sector sobiranista del partit es pugui presentar a alguna altra llista en la seva condició de militant d'Unió, Espadaler ho ha considerat una "falta de respecte vers l'electoral" i ha afirmat que "el que Unió no farà és jugar amb dues candidatures diferents".

Espadaler "dolgut" per la decisió de Rigol

En relació a la decisió de Joan Rigol, que aquest dissabte ha anunciat que de deixar la militància del partit, Espadaler ha assegurat sentir-se "dolgut" i que les raons que ha donat l'històric militat per donar-se baixa - que ho fa per posar-se al costat del que treballen per la independència-, "són les mateixes per les quals jo em quedo".