Els nous consellers Neus Munté, Meritxell Borràs, Jordi Jané i Jordi Ciuraneta han pres avui possessió del seu càrrec davant el president de la Generalitat, Artur Mas, en un acte solemne celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Neus Munté ha assumit els càrrecs de vicepresidenta del Govern, portaveu i consellera de Benestar Social, cosa que la converteix de facto en el número 2 de l'executiu català, mentre que Meritxell Borràs és la nova responsable de Governació i Relacions Institucionals, Jordi Jané ocuparà la conselleria d'Interior i Jordi Ciuraneta el departament d'Agricultura.

L'acte de presa de possessió dels nous consellers s'ha celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, al qual han assistit, a més del president, altres autoritats com la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la vicepresidenta primera de la cambra, Anna Simó, i el vicepresident segon, Lluís M. Corominas, a més de representants de partits i els exconsellers sortints d'UDC Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep María Pelegrí.

La primera a prendre possessió del seu càrrec ha estat Neus Munté amb un "sí prometo", després de la qual cosa s'ha entrellaçat les mans amb el president de la Generalitat i, posteriorment, ho han fet Meritxell Borràs, Jordi Jané i Jordi Ciuraneta, també amb un concís "sí prometo".

Munté, Borràs, Jané i Ciuraneta substitueixen en el càrrec als anteriors consellers democratacristians, Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí, després que l'executiva Unió decidís abandonar l'executiu català després de la ruptura de la federació nacionalista.

Finalitzat l'acte de la presa de possessió dels nous consellers, l'exvicepresidenta del Govern i exconsellera de Governació, Joana Ortega, farà el traspàs de poders a les noves conselleres Neus Munté i Meritxell Borràs, com es preveu que facin els dos altres exconsellers.