Jordi Ciuraneta, el substitut de Josep Maria Pelegrí al capdavant del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, és un dirigent polític amb ampli bagatge en el món agrari ja que, a més, ha estat empresari agrari i ramader. Nascut a Sabadell el 30 de maig de 1964, Ciuraneta és diputat al Parlament des de finals de l'any passat, està casat, té dos fills i viu actualment a la Palma d'Ebre.

Diplomat en Administració i Direcció d'Empreses per Esade, va completar després la seva formació en l'àmbit de l'organització d'empreses a Otalora, el centre de desenvolupament directiu de la Universitat de Mondragón.

Ciuraneta ja té experiència en el govern català ja que va ser director general de pesca entre 2012 i 2014 i va ser assessor en agricultura, ramaderia i pesca del president català entre 2011 i 2012. També compta amb una extensa trajectòria en el sector, atès que va ser president de l'empresa lleidatana Copaga entre 2000 i 2011, i també ha exercit com a president del consell sectorial del porcí de la Confederació de Cooperatives Agràries d'Espanya (CCAE) i ha estat membre al seu torn de la Confederació de Cooperatives i Sindicats Agraris de la Unió Europea.

A més d'exercir d'assessor en matèria de porcí del consell consultiu de la direcció general d'Agricultura de la Unió Europea, també va ser vicepresident i responsable de ramaderia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) des de l'any 2000 al 2008. També és membre fundador de l'Organització Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca (Interporc) i ha estat membre de l'Associació Espanyola de Municipis de l'Olivera (Aemo).

Ciuraneta va entrar a militar en CDC i en la seva branca juvenil l'any 1989, ha estat tinent d'alcalde de l'ajuntament de la Palma d'Ebre des de 1991 a 2007 i també ha exercit com a vicepresident del consell comarcal de la Ribera d'Ebre i diputat a la diputació de Tarragona.