L'advocat Joan Piqué Vidal, que va exercir la defensa en el cas Banca Catalana, en què va estar implicat Jordi Pujol, va justificar ahir que l'expresident tingués «un raconet» a l'estranger, encara que va considerar que tenir diners fora d'Espanya «èticament no està bé».

Segons ell, el «raconet» que havia guardat el pare de l'expresident hauria d'haver estat legalitzat a l'estat, però va dir entendre que no «trobés el moment» per fer-ho. Malgrat això, no considerava «ètic» que ho amagués durant tants anys. Tampoc que els fills de l'expresident, a l'espera de sentències fermes, estiguin implicats en negocis i possibles corrupteles. Piqué Vidal ho va dir durant la seva compareixença a la comissió d'investigació antifrau del Parlament.

En canvi, l'empresari Javier de la Rosa es va negar a declarar. En una intervenció inicial, va dir que amb «respecte» que no volia parlar sobre qüestions que ja ha explicat «durant 20 anys als jutjats sense massa èxit», va replicar breument al diputat de C's i va retreure als parlamentaris que no s'havien «preparat» bé la sessió. Els diputats li van retreure falta de col·laboració, insinuant un pacte de silenci i li van preguntar pel finançament irregular de CDC i les converses amb el «pequeño Nicolás».