La dirigent convergent Meritxell Borràs, exregidora de l'Hospitalet de Llobregat i diputada al Parlament, ha protagonitzat un l'últim any un destacat ascens, guanyant pes en la direcció de CDC i a la Cambra catalana abans de donar el salt al Govern per primera vegada com a titular de Governació.

Assumeix així part de les funcions de la fins avui vicepresidenta, la democratacristiana Joana Ortega, que abandona l'executiu després de la ruptura de CiU per la qüestió sobiranista.

Haurà de desenvolupar les funcions fins a les eleccions del 27 de setembre d'un departament que inclou aspectes com el món local, la funció pública, la transparència, els assumptes religiosos, les consultes populars i les relacions institucionals, entre d'altres.

Llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i màster en gestió empresarial, Borràs, que és mare de dos fills, va treballar en laboratoris farmacèutics abans de començar la seva carrera política.

Va iniciar la militància convergent el 1982 en la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i va ser regidora de l'Hospitalet entre 1995 i 2015, sent cap de llista de CiU en quatre ocasions (1999, 2003, 2007 i 2011), abans de passar el relleu a Jordi Monrós, que es va presentar a les municipals del maig passat.

Borràs va accedir el mes de juliol passat a la nova direcció de CDC que coordina Josep Rull, després de la marxa d'Oriol Pujol com a secretari general, amb el càrrec de presidenta de la Comissió de Polítiques Sectorials, guanyant pes en un partit en el qual, a més, és membre del Consell Nacional i de l'executiva.

Diputada de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya des de 1995 en diferents etapes i en la present legislatura ha exercit fins avui com a portaveu de la federació a la comissió d'investigació del frau fiscal i la corrupció política de la Cambra, creada a partir del cas de l'expresident català i fundador de CDC, Jordi Pujol.