La nova consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, és un dels pesos pesants del grup de CiU al Parlament. Una de les mans dretes del president del grup, Jordi Turull, Borràs és una veterana a la cambra (hi és des del 1995) i s'ha ocupat de temes delicats com la comissió d'investigació sobre corrupció i frau fiscal o les interpel·lacions i preguntes que tenien a veure amb el Consorci Sanitari de Lleida. De fet, és una de les adjuntes al portaveu de CiU i s'ha ocupat d'una de les lleis importants de la legislatura, la Llei del Servei d'Ocupació de Catalunya. També ha estat cap de llista a l'Hospitalet de Llobregat entre el 1999 i el 2011.

Nascuda a l'Hospitalet l'any 1964, és llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Màster en Gestió Empresarial per la mateixa universitat, a més d'haver realitzat un curs de Lideratge Polític a l'IESE de Madrid.

Pel que fa a la seva experiència professional, ha treballat als laboratoris Menarini durant set anys i dos més als laboratoris Almirall. És sòcia d'Òmnium Cultural, de l'Assemblea Nacional Catalana i del Barça, a més d'altres entitats de l'Hospitalet.

Va ser presidenta i fundadora de la JNC a l'Hospitalet l'any 1981, i membre del seu comitè executiu com a responsable de comunicació i formació. També ha estat diputada a la Diputació de Barcelona el 1995. És membre del consell nacional de CDC, del comitè executiu i del comitè de direcció. Actualment és presidenta de la Comissió Nacional de Política Sectorial.

Tot i que inicialment s'ocupava dels temes que tenen a veure amb l'ocupació, Borràs és considerada una diputada que dóna un bon rendiment ja des de l'inici quan se li encarrega una tasca, i per això cada cop ha anat guanyant més pes al Parlament, fins al punt de ser la portaveu de CiU a la comissió Pujol.