24 de juny de 2015
24.06.2015

Ausàs presenta un recurs d'empara al TC?per evitar entrar a la presó

L'exconseller tenia fins dilluns que ve per ingressar voluntàriament en un centre penitenciari

24.06.2015 | 06:51

L'exconseller de Governació, Jordi Ausàs, ha presentat un recurs d'empara al Tribunal Constitucional (TC) per evitar entrar a la presó. És l'últim recurs que li queda, després que el jutjat de la Seu d'Urgell li notifiqués l'ordre d'ingrés a presó emesa per l'Audiència de Lleida a instàncies del Tribunal Suprem (TS). Des de llavors, Ausàs tenia 10 dies hàbils per ingressar voluntàriament a la presó, un termini que expira dilluns. Per això, l'advocat d'Ausàs ha demanat a l'Audiència que aturi l'ordre fins que el TC es pronunciï. La fiscalia ja s'ha oposat a la petició i ara l'Audiència ha de decidir què fa.
El Suprem va confirmar el 25 de maig la sentència que l'Audiència de Lleida va emetre el juny de 2014 en què condemnava Ausàs a 4 anys de presó i a una multa de 195.000 euros, per contraban de tabac i pertinença a grup criminal. La Sala Penal del TS va rebutjar així el recurs de cassació interposat per l'exconseller contra la sentència, que considerava provat que els vuit condemnats en aquell judici formaven part d'un grup que es dedicava a la importació i distribució il·lícita de tabac d'Andorra.
Ausàs, doncs, hauria d'entrar a la presó com a màxim dilluns que ve, a no ser que l'Audiènciaaccedeixi a donar-li més temps fins que el TC resolgui el recurs d'empara.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit