UDC va decidir ahir nomenar Roger Montañola com a portaveu adjunt de CiU al Parlament, en substitució de la crítica Mercè Jou, sense consultar-ho amb el president del grup parlamentari, Jordi Turull (CDC), segons fonts parlamentàries. En una reunió dels diputats democratacristians amb el secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, a la que Jou no va acudir per problemes d'agenda, es va decidir nomenar Montañola, afí a la direcció, com a portaveu al Parlament. Així, Montañola es converteix en portaveu adjunt de CiU en substitució de Mercè Jou, representant del sector crític d'Unió, un canvi que la deixa automàticament fora de l'executiva d'UDC.

Xavier Dilmé s'incorporarà a l'executiva com a representant al Parlament, ja que Montañola ja n'és membre. En la reunió també es va acordar designar Joana Ortega i el mateix Montañola com a diputats representants d'Unió a la Diputació Permanent.

El grup de CiU al Congrés

D'altra banda, el portaveu adjunt de CiU al Congrés Pere Macías (CDC) va dir ahir que la «hipòtesis» en què treballen el seu partit i UDC per reflectir la seva ruptura en el grup parlamentari és la de mantenir «un grup amb dos subgrups», una fórmula que, segons va assenyalar, ja s'ha utilitzat. Macías va explicar que, segons el reglament de la cambra, la separació de CDC i UDC comportaria la seva adscripció al grup mixt, possibilitat que «no és contemplable», va afegir, per a un grup parlamentari de tanta «solera» com el seu.