El líder de Podem, Pablo Iglesias, creu que els coordinadors generals d'ICV, Joan Herrera, i d'EUiA, Joan Josep Nuet, són «llops vells de la política» i no haurien de tenir un «paper protagonista» en una eventual llista de Catalunya en Comú, en què la monja Teresa Forcades «no seria una bona candidata».

Ahir mateix, Herrera ja va contestar que «el lideratge no és un dels problemes més importants -per tancar un acord-. El lideratge ha de sortir de la suma i de la reflexió compartida, aquest no és l'escull». «Si anem per separat no guanyem, junts podem aspirar a tot», va afegir el dirigent ecosocialista i, per això, va advertir que seria una «irresponsabilitat» no ?intentar que hi hagi una candidatura de confluència de les esquerres.

Enquesta favorable

En una entrevista al diari digital El Crític, Iglesias s'ha referit a una possible candidatura de confluència a Catalunya, similar a l'encapçalada per Ada Colau a Barcelona i que tingués el suport de Podem, possibilitat que, segons una enquesta d'El Periódico de Catalunya, aconseguiria de 30 a 31 diputats en el 27S i disputaria la victòria a la llista del president Artur Mas (33-35). En cas de no materialitzar-se la confluència progressista, la segona plaça se la disputarien tres forces: ERC (20-21), Ciutadans (19-20) i Podem (18-19).

Fonts de Podem van confirmar que Iglesias es reunirà avui a Barcelona amb dirigents d'ICV per explorar una possible llista de confluència a Catalunya per a les eleccions catalanes del 27 de setembre i les eleccions generals.

Preguntat sobre si Albano Dante Fachin hauria de liderar aquesta hipotètica llista, Iglesias ha admès que el candidat de Podem «li encanta» i que Teresa Forcades (Procés Constituent) «no seria una bona candidata», encara que va afegir que han de ser els catalans els qui ho decideixin.

De la mateixa manera, va opinar que Herrera i Nuet «tenen una enorme experiència i poden aportar moltes coses», perquè són «molt intel·ligents i valuosos», però va matisar que «són llops vells de la política que, segurament, en un moment com aquest, el paper que ells podrien tenir no podria ser molt protagonista».

Iglesisas va avisar que BComú «no va triomfar perquè ahi fossin EUiA, ICV i altres partits, sinó perquè hi havia Colau i era una referència de cosa nova», i que la seva formació «serà partidària del que es munti a Catalunya, encara que el nostre logotip i el nostre nom és important», va afegir.