La formació Moviment d'Esquerres (MES), sorgida de diferents escissions del PSC, estaria disposada a formar part d'una llista conjunta amb Iniciativa i Podem si l'encapçalés Joan Coscubiela. Així es va desprendre a través d'una entrevista ahir a Catalunya Ràdio, en què la recent elegida presidenta de MES, Magda Casamitjana, va assegurar que estarien oberts a aquesta possibilitat, malgrat que en les passades eleccions europees, i també en alguns ajuntaments en les municipals, van concórrer amb ERC. En aquest sentit, Casamitjana va recordar que a les eleccions municipals han fet un total de «70 llistes conjuntament amb ERC», però va subratllar que també n'han fet «22 amb Iniciativa».

En la mateixa entrevista, Casamitjana va apostar per saber quin és el suport real que té l'independentisme entre els catalans, i va defensar el referèndum per a esbrinar-ho: «Insistim que els escons són els escons, i per això insistim que volem un referèndum per saber quants catalans, cadascun d'ells amb el seu vot, volen la independència».

Si el resultat fora «meitat i meitat», Casamitjana va explicar que «no gosaria començar a gastar diners públics per començar a crear unes estructures quan la majoria de Catalunya no ho vol».

Casamitjana, que va ser alcaldessa de Roses pel PSC, es va mostrar molt crítica amb l'actual primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, que dissabte passat es va mostrar disposat a obrir converses amb Podem i Iniciativa, formacions que divendres van aconseguir un acord per concórrer junts a les eleccions del proper 27 de setembre.