El coordinador general de CDC, Josep Rull, va demanar ahir als socis de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que seran consultats sobre l'oferta de llista conjunta d'Artur Mas, la «màxima unitat» per aconseguir la independència. «En tot l'espectre polític català s'estan unint determinades forces, el que no sembla que tingui massa sentit és que els que defensem que el 27 de setembre sigui el gran referèndum per a la independència de Catalunya no hi anem amb les millors forces», va dir en una entrevista aquest diumenge al canal 3/24. El número dos de Convergència va assegurar que davant de «reptes excepcionals» fan falta «instruments excepcionals», i va instar els partits sobiranistes a «fugir del tacticisme».

Rull va defensar la unitat de les forces sobiranistes com «la millor eina» per aconseguir la independència, i es va adreçar al socis de l'ANC que seran consultats sobre la possibilitat d'impulsar «una proposta electoral de la màxima transversalitat», sumant-se així a la proposta del president català. A més,

va dir que el seu propi partit ha fet un pas enrere «perquè el país pugui fer un pas gegantí». «Estem en condicions de guanyar i assolir la independència», va afegir.