L'exjutge Lluís Pascual Estevill va optar ahir a la comissió d'investigació del Parlament per guardar silenci sobre la seva relació amb l'expresident Jordi Pujol i amb CiU.

Estevill, que el 2005 va ser condemnat a 9 anys de presó per suborn, extorsió, prevaricació i detencions il·legals, va rebutjar respondre les preguntes dels diputats sobre els diferents casos judicials en els quals va estar involucrat.

Tampoc va explicar les circumstàncies exactes en què es va produir el seu nomenament l'any 1994 com a vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a proposta de CiU, però sí que va negar haver estat designat a canvi de no imputar polítics convergents com Macià Alavedra o Miquel Roca Junyent. Sobre les seves relacions amb Pujol, es va limitar a apuntar que havien estat molt poques, igual que amb Alavedra -amb qui sí que va sopar una vegada per "motius professionals"- mentre que sobre l'advocat Joan Piqué Vidal -condemnat també en el mateix cas que ell- ha apuntat que durant anys ni el saludava.

Davant la comissió també van comparèixet l'eurodiputat de Ciutadans, Javier Nart, que va dir haver regularitats el seu compte a Suïssa sense aclarir quan ho va fer. L'exportaveu del PP a Sabadell, Jordi Soriano imputat en diverses peces del Cas Mercuri, va admetre que les adjudicacions d'obra pública eren "atípiques" i que algunes estaven condicionades per "favors", com invertir en publicitat per a l'emissora local (Ràdio Sabadell).