L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'oposició s'han enfrontat per com es repartiran la retallada dels assessors que pot contractar el consistori, en aplicació de la llei de reforma local, un assumpte que avui debatran en junta de portaveus i que han de pactar abans del pròxim ple.

La Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) estableix que als municipis amb més de 500.000 habitants el nombre de personal eventual no podrà excedir del 0,7 % del total de llocs de treball, cosa que comporta que en el cas de Barcelona els assessors han de passar de 163 a 92. A més, els actuals assessors van finalitzar ahir els seus contractes, pel que els nous han d'acordar-se amb urgència.

El govern de Barcelona Comú ha proposat als sis grups de l'oposició assignar-los 30 dels 92 treballadors eventuals amb què pot comptar l'Ajuntament de Barcelona en aplicació de l'LRSAL, segons fonts municipals. Avui se celebrarà una Junta de Portaveus extraordinària per abordar aquest repartiment de personal de confiança a petició dels grups municipals de CiU, Ciutadans, ERC, PSC i PPC.