01 de juliol de 2015
01.07.2015

El Govern nomena 15 alts càrrecs per cobrir el cessament de membres d'UDC

La germana de Pep Guardiola, Francesca, és la nova directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat

01.07.2015 | 08:23
Mas, ahir, amb la vicepresidenta del Govern, Neus Munté, durant la reunió setmanal de l´executiu català.

El Govern va nomenar ahir 15 alts càrrecs per cobrir les baixes per la marxa de membres d'UDC que han renunciat després de la sortida dels tres consellers democratacristians de l'executiu derivada de la ruptura de la federació de CiU. En el departament de Presidència, la fins ara sotsdirectora de Relacions Exteriors, Francesca Guardiola -germana de l'entrenador Pep Guardiola-, ha pujat a directora general de Relacions Exteriors, en substitució d'Iban Rabasa (UDC). Mentre que a Interior destaca el nomenament de Joan Delort com a director general de Protecció Civil, en lloc del democratacristià Jordi Aurich.

Al departament de Governació i Relacions Institucionals que abans dirigia la democratacristiana Joana Ortega, Francesc Esteve assumeix la secretaria general, mentre que Joaquim Ferrer passa a ser secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, i Montserrat Mundi, directora de l'Administració Local. Al departament d'Interior que abans capitanejava el democratacristià Ramon Espadaler, el nou secretari general és César Puig, mentre que Maria Eugènia Domènech assumeix la direcció del Servei Català de Trànsit, Jaume Domingo la de l'Institut de Seguretat Púbica de Catalunya i Frederic Adan la del centre d'atenció a les urgències 112.

Al departament d'Agricultura que va deixar el democratacristià Josep Maria Pelegrí, el nou secretari general és Josep Maria Elorduy, la directora general de Desenvolupament Rural és Esther Peña de las Heras i el director general d'Agricultura i Ramaderia és Alfons Vilarrasa. També el Govern ha nomenat dins del mateix departament Joan Girona com el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i Raquel Sistaré com a directora de Serveis. Finalment, Carles Combarros ha estat nomenat director del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, dins del departament de Presidència.

La compareixença

El president de la Generalitat, Artur Mas, compareixerà dimarts que ve 7 de juliol en el ple del Parlament per explicar els canvis al Govern per la sortida dels consellers d'Unió. Segons fonts parlamentàries, la llei del President obliga el cap de l'executiu català a comparèixer en la comissió d'assumptes institucionals de la cambra per explicar els canvis que puguin produir-se en el Govern, encara que Mas ha preferit donar explicacions en el ple.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema