La CUP manté la seva disposició a pactar una llista independentista per a les eleccions del 27 de setembre que no inclogui ni partits ni polítics en actiu i analitzarà les "propostes concretes" que li facin arribar, encara que insisteix a posar com a data límit per a un eventual acord el 18 de juliol.

Aquesta és la principal conclusió de l'assemblea que aquesta formació ha celebrat avui al paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló, a la qual han acudit mig miler de persones.

En un comunicat, la CUP ha explicat que l'assemblea d'avui ha servit per ratificar que, en cas de concórrer en solitari als comicis, la CUP es presentarà amb el nom "CUP-Crida Constituent".

És a dir, que aquesta organització es dóna una setmana de marge per explorar la llista unitària per al 27-S i que, si aquesta via no fructifica, tirarà endavant la seva pròpia candidatura, el cap de llista de la qual encara ha d'elegir-se.

La CUP s'obre a una llista sense partits amb la finalitat que serveixi per comptar vots a favor de la independència, però considera que el pas següent hauria de ser convocar de nou eleccions a Catalunya, en aquest cas de caràcter constituent.

Segons ha explicat el membre del secretariat nacional Xevi Generó, "si hi ha una proposta concreta" de llista unitària per al 27-S, la CUP "la valorarà i l'estudiarà".

També Generó ha remarcat que la CUP no "entrarà en xous" ni en "cimeres-espectacle", deixant així clar que aquesta formació desitja discreció en els contactes per pactar aquesta llista unitària.

En aquestes negociacions intervenen aquests dies el president català, Artur Mas, i representants de CDC, ERC, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, principalment.

D'una altra banda, a l'assemblea d'avui, la CUP ha elegit un nou secretariat nacional, format per 15 persones, de les quals onze són noves.

La CUP també ha aprofitat l'assemblea d'avui per adaptar la seva estructura al creixement experimentat en les municipals.