El president de l'associació Empresaris de Catalunya, Josep Bou, va afirmar que l'any 2014 un total de 978 empreses catalanes se'n van anar del Principati que d'aquestes 446 es van mudar a Madrid com a conseqüència del procés sobiranista obert pel president de la Generalitat, Artur Mas.

En declaracions al programa Más de uno , d'Onda Cero, Bou defensa que el descens de l'activitat empresarial a Catalunya es produeix des de l'inici del procés independentista. Va assegurar que el mercat està indicant que el procés sobiranista no és el camí: «Quan el camí d'Artur Mas indica al no-res, les preocupacions creixen i la deslocalització també creix». Bou va dir que s'ha produït una desinversió estrangera, produint que les inversions d'altres països a Catalunya baixin fins a un 15,8%, i «el bo català s'ha disparat un 40%».

Va afegir que als mercats els horroritza la «bogeria d'esquinçar Catalunya d'Espanya» i que els inversors desapareixen amb aquestes afirmacions dels independentistes, que, segons ell, s'han carregat l'esperit de la burgesia catalana i del catalanisme moderat.

Bou considera que fins ara els empresaris no els ha interessat la política perquè «anaven, donaven la cara i aplaudien» als governs nacionalistes, però ara «van a contracor» i les grans corporacions a Catalunya ja s'han posicionat contra la independència. Va admetre que algunes empreses van donar suport en algun moment als nacionalistes, però creu que ara «les 10 empreses més grans a Catalunya tenen part del seu negoci i del mercat en diferents punts d'Espanya», i abans «han jugat amb foc, no pensaven que això anirien tan lluny ».

El president dels empresaris contraris a la independència de Catalunya ha fet una crida a la participació a les eleccions del 27 de setembre i ha advertit del perill de l'abstenció: «si arranquem aquesta gent de les seves cases, el 28 setembre seria una altra cosa», va subratllar. Per canviar aquesta situació cal que el 27S votin els que diuen que tots els polítics són iguals o que no els interessa la política i elevar la participació d'aquests fins al 70% o 75%, perquè «com més índex de votació hi hagi, molt més es retiraran i recularan els de Junts pel Sí».