El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, es va reunir ahir a la Moncloa amb el president del Govern, Mariano Rajoy, i posteriorment al Congrés amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, segons han confirmat fonts de la formació catalana.

En el cas de la reunió amb Sánchez, les fonts d'Unió han precisat que la trobada es va allargar durat prop d'una hora i que hi van abordar qüestions relacionades amb l'actualitat política i les eleccions catalanes.La reunió estava prevista des d'abans de l'estiu i va tenir lloc finalment ahir al llarg del matí, en coincidència amb les sessions que va celebrarla Diputació permanent.

Les fonts d'Unió no van facilitar de moment informació sobre la trobada mantinguda a la Moncloa per Duran i Rajoy malgrat que s'apunta que es van tractar els mateixos temes.

La trobada es produeix l'endemà que el portaveu d'UDC al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, lamnetés el «to triomfalista» del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en la presentació dels Pressupostos Generals de l'Estat per al 2016 i va defensar que l'Estat ha sortit de la recessió però no de la crisi.