El candidat d'UDC pel 27-S, Ramon Espadaler, ha respost les declaracions que ha fet el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la clausura de l'Escola d'Estiu del PP de Lloret de Mar. "Estem on estem per la manca absoluta de diàleg per part del PP", ha lamentat. En aquest sentit, Espadaler ha assenyalat que "no pot ser" que Rajoy visiti les comarques gironines durant el cap de setmana i parli de diàleg mentre la resta de la setmana ha estat "promovent lleis en contra el diàleg i de Catalunya".

D'altra banda, pel que fa a les paraules de Mas sobre les declaracions "interessades" de Merkel i Cameron, Espadaler ha afirmat que "no han dit res diferent" del que hi ha als tractats europeus. Espadaler ha respost a les paraules del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, des de Girona. Al matí ha estat acompanyat pel cap de llista de Girona, Xavier Dilmé, la portaveu del partit i membre de la candidatura, Montse Surroca, el senador, Pere Maluquer, i altres candidats. Posteriorment, s'ha dirigit cap a Begur, per participar en la fira dels Indians que es fa en aquesta vila aquest cap de setmana.

Durant l'atenció als mitjans, Espadaler ha volgut respondre les paraules de Rajoy tot afirmant Catalunya es troba en la situació en la que està, per la "falta absoluta de capacitat de diàleg" per part del PP. "No pot ser que Rajoy vingui el cap de setmana i parli de diàleg i la resta de la setmana promulgui lleis que van en contra el diàleg i en contra de Catalunya", ha assegurat, referint-se a la reforma del Tribunal Constitucional. Per això, Espadaler ha afirmat que la única via possible existent és la d'UDC que passa pel diàleg entre l'executiu català i espanyol. "No passa de la mà dels extrems, ni d'una Declaració d'Indpendència Unilateral ni des del tancament i la incapacitat de propostes del govern espanyol", ha assenyalat. En aquest sentit, el secretari general del comitè de govern d'UDC ha assenyalat que la propera legislatura caldrà "resoldre la manca de punts de trobada, escoltar a tothom i no dividir".

D'altra banda, preguntat sobre la carta de Felipe González i la seva posterior rectificació, Espadaler ha assenyalat que l'expresident hauria de "demanar unes disculpes raonables per haver utilitzat unes expressions poc afortunades" tot i que també ha destacat que González va fer "un reconeixement interessant de la realitat nacional de Catalunya"."Ni Cameron ni Merkel diuen res diferent al que marquen els tractats europeus"Pel que fa a les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, que titllava "d'interessades" les declaracions de Angela Merkel o Cameron en contra del procés independentista, el membre d'UDC ha comentat que, segons el seu parer, cap dels dos "diuen res diferent del que marquen els tractats europeus".

"Passi el que passi el 27 de setembre només es podrà tirar endavant dialogant", ha comentat tot destacant que cap de les altres vies són viables perquè situen a Catalunya fora de la Unió Europea. "Unió no faran mai res que ens deixi ni cinc minuts fora d'Europa", ha destacat. Segons el candidat a la presidència de la Generalitat, UDC és la "única opció" que aposta per aquesta via dialogada i votada de cara al futur de Catalunya i, per això, "rebem d'uns i altres", ha assegurat. "Som catalanistes i creiem que cal canviar la situació actual de maltractament cap a Catalunya, parlant, no enfrontant-nos", ha insistit.

"No donem importància a les enquestes"

Pel que fa les enquestes, concretament la que ha publicat aquest dissabte el diari El Punt Avui on apuntaven que UDC quedaria fora del Parlament el 27-S, Espadaler ha estat contundent. "La proposta de seny que fa Unió farà molt poc soroll a les enquestes i molta feina a les urnes el dia 27-S", ha assegurat. Al mateix temps, el candidat ha assenyalat que estan convençuts que el seu missatge està arribant al conjunt de Catalunya perquè han notat un increment del nombre de ciutadans que s'interessen pel seu projecte polític. "Tenim enquestes que ens donen bons resultats i no ens posem eufòric, no ens afecta, no li donem més importància de la que té", ha conclòs. Pel que fa a la celebració de la diada, des d'UDC han reiterat que no assistiran a la manifestació que s'ha previst a la Meridiana però que si que participaran en els actes institucionals que s'han programat. "Discrepem rotundament del PP sobre la visió de la diada, és la diada nacional de Catalunya i volem formar-hi part", ha assegurat.