El secretari de Política de Podem, Íñigo Errejón, va assegurar ahir des de Tortosa que confia en "donar una sorpresa" i guanyar les eleccions catalanes i generals perquè hi haurà una gran participació i sumaran els vots de "molta gent desil·lusionada amb la política i els polítics tradicionals".

Errejón, que ahir va donar suport al candidat de Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell, va confiar que molts ciutadans desencantats amb la política i que fins ara no havien votat sí que ho faran el 27-S, encara que no ho reflecteixin les enquestes. "Estem començant la campanya electoral i a nosaltres les campanyes ens senten molt bé. Ningú preveia en les enquestes que després del 24 de maig hi hauria moltes alcaldies del canvi en pobles i ciutats", va recordar.

Sobre la pugna entre Ciutadans i Catalunya Sí que es pot per aconseguir el segon lloc en les catalanes, Errejón va dir que "Ciutadans té un problema, que és que s'ha retratat amb la seva política de pactes donant suport al pitjor partit socialista dels ERO a Andalusia i al pitjor partit popular de la Gurtel i la Púnica a la comunitat de Madrid". "Quan algú té aquest currículum és poc creïble que es presenti com el canvi polític o de regeneració democràtica" va reblar Errejón.

Per la seva banda, Rabell va considerar que Junts pel Sí no pot donar "lliçons de sobirania" perquè CDC i Artur Mas han estat "aliats" del PP i de Mariano Rajoy en les polítiques econòmiques, com ara en l'aprovació de la reforma laboral. "Han sigut estrelles bessones en les polítiques antisocials", va resumir Rabell.