El cap de llista de Junts pel sí a Girona, Lluís Llach, va declarar ahir durant l'acte de campanya celebrat a Salt, que la seva formació no va "en contra d'Espanya i dels espanyols" sinó "en contra d'un Estat que ens espolia a tots i ens arrabassa els drets socials". Durant el míting electoral realitzat al parc de la Massana i en el qual van acudir gairebé mig miler de persones, Llach, va reafirmar que Junts pel sí persegueix "l'alliberament nacional" per aconseguir un "alliberament social" que permeti fer "un Estat al servei de les persones".

El cap de llista per Girona també va destacar que els ciutadans de Catalunya "mai hem imposat la nostra manera de ser"."No som el resultat d'una ètnia, ni d'haver guanyat batalles i guerres, nosaltres som només per voluntat de ser i en el segle XXI aquest és el patrimoni més gran que un poble pot tenir", va afegir el cantautor de Verges. "Al final, davant de tant insult i humiliació, hem decidit deixar de ser súbdits", va remarcar Llach, que va concloure el seu discurs dient: "no mireu d'on ve el vent, nosaltres som el vent".

Per la seva banda, el número 10 per Barcelona, el convergent Jordi Turull, va explicar que Junts pel Sí va sorgir amb l'objectiu de "deixar un país millor per a les futures generacions". "Gent molt diferent hem decidit que estem farts de barallar-nos per les engrunes. Volem aconseguir el pa sencer", deia Turull en relació a la diversitat política de la formació.

A l'acte també hi van participar: el número 11 per Barcelona, el socialista Toni Comín, la número 2 per Girona, Anna Caula, la número 6 per Girona, Dolors Bassa, el número 7, Lluís Guinó, la representant de Súmate, Elvira Duran, i l'alcalde de Salt, Jordi Viñas.