Una avaria en un tren d'alta velocitat que dimarts cobria la ruta entre Lió i Barcelona va atrapar durant gairebé dues hores els 210 passatgers que anaven a bord, a les fosques i sense aire condicionat, en un túnel d'entrada a la capital catalana, segons van denunciar els passatgers i va confirmar ahir Renfe. L'avaria va ocórrer cap a les vuit del vespre, quan el comboi es trobava als túnels d'entrada a Barcelona, a l'altura de la Sagrera.

El tren havia sortit de Lió a dos quarts de tres del migdia i tenia prevista la seva arribada a l'estació de Sants de Barcelona a dos quarts de vuit del vespre.?Per tant, en el moment de quedar atrapat en el túnel, el TAV ja anava amb mitja hora de retard. El tren avariat va haver de ser remolcat per un altre comboi fins a l'estació de Sants, on finalment va arribar a tres quarts de deu de la nit amb més de dues hores de retard sobre l'horari previst.

Alguns passatgers del tren van denunciar que durant el temps que van estar atrapats a l'interior del túnel no tenien ni llum ni aire condicionat -extrem que també confirma la companyia ferroviària-, cosa que va causar molèsties i moments d'angoixa en alguns usuaris.