Una marxa lenta de bicicletes va reunir ahir més de 1.500 aficionats de tot el país, en el marc d'un esdeveniment de record envers els dos ciclistes atropellats mortalment fa dues setmanes a Soses, al Segrià. L'acció, impulsada pels clubs ciclistes d'Almacelles i Rosselló, va servir també per exigir respecte pel col·lectiu més vulnerable a la carretera.

Les bicicletes es van concentrar a la sortida de Lleida a la carretera N-II antiga i van arribar fins al punt on va tenir lloc l'accident, a la carretera LP-7041, entre Aitona i Soses. Allà, s'hi van dipositar flors en record dels dos ciclistes, que eren de Seròs i formaven part del club ciclista de la localitat. Posteriorment, també es va llegir un manifest.

L'accident va provocar una gran commoció a la població de Seròs i també dins el col·lectiu d'aficionats al món de la bicicleta. Sobretot perquè el conductor que va atropellar mortalment els dos ciclistes, un jove de 23 anys, anava begut i va fugir. Després de ser detingut a casa seva, a Aitona, va passar dues nits a la comissaria i va quedar en llibertat amb càrrecs, sense fiança, un cop va haver declarat davant del jutge a Lleida. La Fiscalia ha recorregut aquesta decisió i n'ha demanat el seu ingrés a presó. Per la seva banda, el club ciclista de Seròs estudia presentar-se com a acusació particular contra el conductor.