El Tribunal Suprem ha desestimat els recursos de cassació interposats per la Generalitat i l'empresa Iberpotash i ha ratificat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va anul·lar l'autorització ambiental donada pel Govern a la companyia minera a Sallent. En la sentència, que no admet recurs, el Suprem rebutja tots els motius de cassació presentats per la Generalitat i l'empresa, propietat de la multinacional israeliana ICL, i confirma la il·legalitat de l'abocador de residus salins del Cogulló per estar mancat d'avaluació d'impacte ambiental.

El Cogulló és un abocador generat per dècades d'activitat minera, ocupa unes 50 hectàrees de superfície i té una dimensió similar a la muntanya del Tibidabo, amb una altura que supera els 500 metres. Després d'examinar totes les proves presentades, el Suprem considera provat que «no s'ha presentat cap dada ni document del qual es pugui deduir l'existència de llicència d'activitat». La sala determina també que «el fet que una activitat il·legal perduri en el temps amb la tolerància de l'Administració» no és causa ni raó per permetre que es perpetuï el que «sembla pretendre la mercantil recurrent apel·lant als principis de seguretat jurídica i confiança legítima». I això, afegeix el Tribunal, «malgrat no ajustar-se aquest dipòsit salí a la zona del Cogulló ni a l'ordenament urbanístic ni a l'ambiental i de no comptar amb un programa de restauració ni amb una fiança adequada quan a més i de forma molt assenyalada es tracta d'un dipòsit o abocador que creix o augmenta a causa del fet que creix l'activitat».

El 2008, el departament de Medi Ambient de la Generalitat va atorgar l'autorització ambiental a Iberpotash sense que prèviament es declarés l'impacte ambiental de l'abocador.