Catalunya va registrar el passat mes de juliol un dèficit del 0,76%, superant el límit del 0,7% del PIB fixat pel Govern espanyol per al conjunt de tot l'exercici. Segons dades facilitades pel Ministeri d'Hisenda, totes les comunitats autònomes van acabar els set primers mesos de l'any amb desviacions pressupostàries, a excepció de les Balears (va aconseguir un superàvit del 0,39%), i nou d'elles superaven el límit de dèficit.

Les comunitats autònomes van acumular fins a juliol un dèficit de 7.900 milions d'euros, un 0,73% del PIB, segons les dades d'execució pressupostària.

Fins a juliol, el dèficit conjunt de l'Administració Central, comunitats autònomes i Seguretat Social va disminuir un 14,4%, mentre que el dèficit autonòmic va registrar un descens del 16,2% i les corporacions locals van augmentar el seu superàvit el primer semestre de l'any fins als 2.343 milions, equivalent al 0,22% del PIB, el doble que el registrat en el primes semestre del 2014.

En termes absoluts, el pitjor resultat va ser el de Catalunya, amb un dèficit de 1.549 milions d'euros, seguida de Madrid (1.523) i Andalusia (1,470).