La campanya de suport al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau ja ha rebut el primer impuls després que s'anunciés la seva imputació pel 9-N i la seva declaració el 13 i el 15 d'octubre.

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI), l'Associació Catalana de Municipis (ACM), l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural estan preparant una resposta conjunta perquè "la gent expressi de forma clara el rebuig per les imputacions del 9-N". La proposta, que es donarà a conèixer a principis de la setmana vinent, serà "ciutadana" i "de ?caire institucional".

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, va assegurar que "Mas, Rigau i Ortega no estaran sols quan pugin les escales del TSJC". El president de l'AMI, Carles ?Puigdemont, va qualificar les imputacions com a "agressió col·lectiva" cap al país.

L'executiva de l'AMI es va reunir ahir al matí a Argentona per valorar els resultats electorals i parlar sobre les imputacions del president Artur Mas, la consellera d'Ensenyament Irene Rigau i l'exvicepresidenta Joana Ortega pel 9N. "La indignació ha anat creixent durant aquestes darreres hores. Els nostres associats ens han demanat una resposta", va comentar el president de l'AMI i alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

Es per això que el president de l'ANC, Jordi Sànchez, va assistir també a la reunió, quan inicialment la seva presència no estava prevista. Sànchez va explicar que la resposta conjunta se sabrà a inicis de la setmana vinent, però ha avançat que serà un acte "ciutadà", "de caire institucional" i que recuperarà "la transversalitat al voltant del dret a decidir".

Rebuig ciutadà

En aquest sentit, va explicar que tots els ciutadans "tindran la possibilitat d'expressar el seu rebuig a les imputacions" i va assegurar que Mas, Rigau i Ortega "no estaran sols quan pugin les escales del TSJC". "Això és una obvietat", va assenyalar.

L'entitat municipalista AMI, ACM, ANC, Òmnium tenen previst mantenir reunions al llarg d'aquesta setmana per acabar de detallar l'acte de suport a Mas, Rigau i Ortega.