Unes 500 persones es van reunir a dos quarts de vuit del vespre a la plaça del Vi de Girona per donar suport als encausats per la celebració del 9-N. En la convocatòria va participar l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CDC), que va llegir el manifest de la Mesa Nacional pel Dret a Decidir que va destacar que l'Estat ha fet tot el possible per impedir una consulta legal.

L'acte, que es va allargar menys de mitja hora, va comptar amb la presència d'una àmplia representació de polítics gironins: els nous diputats de Junts pel Sí, Lluís Llach i Anna Caula, el diputat provincial i regidor de la CUP a Girona, Lluc Salellas o la portaveu d'ERC a Girona, Maria Mercè Roca. També hi va assistir el president de la Diputació de Girona, Pere Vila (CDC).

Entre els antics càrrecs públics va destacar la participació de l'exconsellera Marina Geli, l'exportaveu del PSC a la Diputació i exregidora Pia Bosch, acompayades del també exdiputat socialista Manel Nadal. Entre els assistents també hi havia representants del món de la cultura com Martí Peraferrer o Quim Curbet, o dels sindicats, com Pau Gálvez.