El Consell Nacional d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) va renovar ahir per unanimitat la confiança en el seu líder, Josep Antoni Duran i Lleida, com a president del comitè de govern i també com a candidat en les eleccions generals del proper 20 de desembre. Malgrat els mals resultats de les eleccions catalanes del 27 de setembre, en les quals Unió es va quedar sense representació al Parlament, Duran va posar el seu càrrec a disposició del partit, sense dimitir llavors de les seves responsabilitats.

Els consellers van aprovar ahir, sense ni una sola discrepància, l'informe de gestió del comitè de govern, que també proposa Duran com a cap de llista per Barcelona per a les eleccions generals del 20 de desembre i que li renova la confiança com a líder de la formació. Abans, però, Duran va assegurar que sent "el deure i l'obligació de presentar-se a les eleccions" en un "moment determinant". D'aquesta manera, es converteix en precandidat d'Unió a les eleccions generals, a falta d'una votació considerada com un "mer tràmit", segons fonts del partit consultades per Efe, atès que el líder democristià no trobarà cap més contrincant.

"Sento l'obligació de presentar-me a les eleccions", va afirmar Duran, que va admetre haver-ho fet "tot en política", tot afegint que pot ser "molt útil" a Catalunya en el moment polític actual, que considera absolutament decisiu.

Duran també va celebrar "deixar de ser el candidat de Convergència i Unió" per ser-ho només del seu partit i va assegurar que l'objectiu és ara que "Unió tingui representació en les Corts i aquest sigui el primer pas per recuperar-la al Parlament".

"Som útils i necessaris i cada dia que passa ho som més, però hem d'intentar guanyar, jo guanyaré", va afirmar tot afegint que si té "la confiança de la militància de Barcelona", intentarà treure un bon resultat. "No m'immutaré, no penso dir una mala paraula i hem de ser conscients que avui hi ha un gran barranc que separa Catalunya de la resta de l'Estat, perquè cada dia hi ha més gent que creu que cal buscar una solució acordada", va insistir. Segons el líder democristà, a més "mai no hi haurà negociació per trencar l'Estat, només per a un nou reconeixement de Catalunya", encara que va dir que "dóna més vots no reconèixer-ho". Pel dirigent, "ni té recorregut l'estratègia del PP de recórrer als jutges ni la dels independentistes".

Duran també va atacar, durant la seva intervenció, el fet que "Catalunya no tingui govern per interessos electorals", perquè, segons la seva opinió, la CUP i Junts pel Sí "estan esperant que passi el 20 de desembre". El líder d'Unió va demanar que "s'acabin les mentides", perquè "la gent té set de veritat" i va reclamar "fugir d'exageracions i interessos", que, segons diu, "no són partidaris, sinó electoralistes". "Estem sense govern perquè esperen a negociar amb qui acabi sortint el 20 de desembre", va insistir.