El cap de llista de Junts pel Sí (JxS), Raül Romeva, va assegurar ahir que existeix «molt espai compartit» amb la CUP i va descartar «en aquests moments» unes eleccions anticipades en el mes de març.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Romeva es va desmarcar del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i va puntualitzar que «les línies vermelles ho són fins que deixen de ser-ho» i, en tot cas, han de posar-se «al servei de l'acord», perquè «ningú entendria que ara, quan més a prop està» l'objectiu de la independència, JxS i la CUP «no trobessin la fórmula» de l'entesa.

Segons Romeva, JxS i la CUP tenen «un mandat democràtic que cal respectar», el dels gairebé dos milions de persones que van votar a favor de les dues llistes independentistes a les eleccions catalanes del 27 de setembre.

Romeva, que és un dels negociadors de JxS que s'asseuen a parlar amb la CUP, va destacar la «responsabilitat compartida perquè això vagi endavant»: «Ens convé tant que hi hagi un acord que el trobarem», va afegir.

Per la seva banda, el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, va assegurar ahir a través de Twitter que a Catalunya «li convé molt que s'imposi la tesi de Felip Puig de no pactar amb la CUP». Després de constatar que Puig no contempla cap acord entre JxS i la CUP almenys fins passades les eleccions generals del 20 de desembre, Espadaler va qualificar de «frau» el fet que el Govern segueixi en funcions 60 dies més «per pur interès partidari i electoral».

«Llavors, per què es van avançar les eleccions al Parlament?», es va preguntar, afegint: «Esperar al 20D sacrificant el programa independentista, sacrificar el programa socioeconòmic pactant amb la CUP o tornar a votar».