El jutge del Vendrell (Baix Penedès) que investiga el cas del 3 % ha decretat l'ingrés a la presó preventiva sense fiança del tresorer de CDC, Andreu Viloca, acusat de sis delictes de corrupció, segons han informat a Efe fonts jurídiques.

El magistrat, tal com plantejava la Fiscalia Anticorrupció, ha acordat l'ingrés a presó preventiva incomunicada per a Andreu Viloca, en estimar que existeix risc que pugui destruir proves.

L'administrador de CDC ingressarà a la presó acusat dels delictes de suborn, blanqueig de capitals, prevaricació, finançament il·legal, alteració de preus en concursos i subhastes públiques i falsedat en document mercantil.

Els fiscals han sol·licitat aquesta mesura cautelar per a Viloca, que plantegen com un temps limitat fins que desaparegui el risc de destrucció de proves, després que es negués a respondre les preguntes del jutge instructor, acollint-se al seu dret a no declarar.

D'una altra banda, la Guàrdia Civil ha deixat en llibertat amb càrrecs el directiu de TEC 4 Antonio García Bragado, també detingut ahir, encara que amb l'obligació de comparèixer davant del jutge instructor quan aquest el citi a declarar en qualitat d'imputat.

De la mateixa manera, els dos empleats de l'àrea financera de CDC detinguts ahir -el secretari del patronat de la fundació Catdem, Carlos del Pozo, i Anna Dolors Benítez, administrativa del partit- han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar la nit a les dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona.

Les declaracions davant del jutge han finalitzat amb la compareixença de Viloca i està previst que demà passin a disposició judicial la resta de detinguts, entre ells el director general d'Infraestructures.cat Josep Antoni Rosell, per a qui la Fiscalia també té previst demanar presó incondicional.