L'elecció dels quatre secretaris del Parlament (dos de JxS, un del PSC i un altre de Catalunya Sí que es pot) ha acabat de configurar una Mesa amb majoria independentista (4 de 7 membres) en la qual no figuren representants del PP ni de la CUP.

En la tercera votació de la sessió constitutiva del Parlament han estat elegits com a secretaris de la Mesa Anna Simó (JxS), David Pérez (PSC), Joan Josep Nuet (Sí que es Pot) i Ramona Barrufet (JxS).

Al costat d'aquests quatre secretaris, formen la Mesa del Parlament de la XI legislatura la presidenta, Carme Forcadell (JxS), i els vicepresidents primer -Lluís Maria Corominas (JxS) i segon -José María Espejo-Saavedera (Ciutadans)-.

L'acord entre els grups Junts pel Sí i la CUP ha possibilitat la formació d'una Mesa del Parlament amb majoria independentista, però el rebuig dels 'cupaires' a formar part d'aquest òrgan ha comportat que els quatre representants elegits pertanyin a la formació guanyadora de les eleccions del 27S, Junts pel Sí.

El PP, de la seva banda, que és el penúltim grup de la cambra en nombre de diputats, s'ha quedat finalment sense cap representant a la Mesa, a diferència de les anteriors legislatures, en les quals sempre hi va estar representat.

La votació de les quatre secretaries de la Mesa del Parlament ha comportat que Anna Simó hagi estat elegida secretària primera amb 37 vots; David Pérez, secretari segon amb 36 vots; Joan Josep Nuet, secretari tercer amb 25; i Ramona Barrufet, secretària quarta, també amb 25 vots.

Nuet i Barrufet han quedat empatats amb 25 vots però l'acord previ entre els grups ha possibilitat que el primer ocupi la secretaria tercera i la segona, la quarta, sense necessitat de tornar a votar.