El ministre de Sanitat i president del PP basc, Alfonso Alonso, va preguntar ahir al Govern de Catalunya "en què es va gastar els diners que tenia per protegir la salut dels ciutadans" i si els va invertir "en la seva propaganda, en un ànim de ruptura, en una divisió".

Després que el Servei Català de la Salut hagi comunicat al Consell del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya que ja no disposa de més diners per pagar medicaments fins que arribi alguna aportació extraordinària a través d'un nou FLA, Alfonso Alonso va voler llançar un missatge de tranquil·litat i va assegurar que Espanya "mai no deixarà de banda els catalans".

El responsable de Sanitat va afegir que encara que un Executiu autonòmic "porti a la seva comunitat a la bancarrota, darrere hi ha Espanya i aquest Govern per pagar els serveis públics".

"Tenim l'obligació d'ajudar-los", va dir el ministre, però també "tenim el dret a dir-los que no pot ser, que s'acabarà, que els catalans mereixen una altra cosa, que no es pot jugar amb tot i que cal unir Espanya".

En un acte polític del seu partit a Vitòria, Alonso va advocar per "treballar per estar units i no crear dissensions" i va considerar que el PP és l'únic partit que "ofereix garantia" per "treure el país endavant".