Artur Mas ha de tornar a ser president o hi haurà noves eleccions. Així ho va expressar ahir el coordinador general de CDC, Josep Rull, ahir durant una entrevista a RAC1. "Sense Mas els ciutadans hauran de tornar a fer d'àrbitre", va assegurar. Unes paraules que arriben després dels comentaris en aquesta mateixa línia que han realitzat altres figures polítiques com el conseller en funcions Santi Vila.

"No renunciarem a un dels actius més importants que tenim", va assenyalar Rull, tot afirmant que sense Mas es "redueix l'espai del sobiranisme". D'altra banda, el coordinador general va destacar que el PSOE, C's i Podem "li estan fent la campanya" al PP.

Des del primer moment, Rull va fer una defensa aferrissada de la figura de Mas, a qui va qualificar "d'un dels actius més importants" tant pel que fa al partit com per al procés independentista. Rull va explicar durant l'entrevista que si Artur Mas fes un pas enrere tal i com exigeix la CUP, l'espai del "sobiranisme es reduiria" i s'impossibilitaria la culminació amb èxit del procés sobiranista.

"Per pragmatisme descarnat, hem de ser capaços de garantir que molta gent que ha fet el tràmit cap a la independència, refiant-se de la solvència i exemple de Mas, no marxin. No podem renunciar a aquest espai", va dir.

Per això, des de la formació assenyalen que, en cap cas, "renunciaran a la figura que ha estat determinant" durant els darrers anys i que, a més, aporta "prestigi a nivell intern i internacional". "Quan els teus adversaris posen traves, utilitzen els tribunals, el codi penal o ataquen la persona que encapçala el procés, no té sentit que l'oferim amb safata", va afegir.

Admet divergències a CDC

D'altra banda, i amb la boca petita, Rull va admetre que dins del partit existeixen "aproximacions diferents" respecte de com cal abordar el procés. Tot i la insistència dels periodistes, Rull va evitar entrar a valorar les informacions que es van publicar els darrers dies sobre l'aparició de discrepàncies en el si del consell executiu de CDC davant els postulats de la CUP. "No vull donar-li crèdit, però el que estem fent és tan gran que gent de diversos entorns és possible que no s'hi sentin confortables", va destacar. En aquesta línia, Rull no va negar que hi hagi "sectors" diferents dins del partit, cosa que va qualificar de "legítima", però va destacar que la direcció de CDC està al costat d'Artur Mas. "Ell defensa el que pensa i vol la majoria del partit, i que ha quedat consolidat amb tots els debats interns que estem tenint", va afegir.

Pel que fa a les reunions que han mantingut els líders de C's, PSOE i Podem aquests darrers dies amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, Rull es va mostrar consternat. "Li estan fent la campanya, si Rajoy fos un president seriós, com a la resta d'Europa, la primera reunió que hauria mantingut seria amb el president de Catalunya, tal i com es va fer al Regne Unit", va comentar. "Els líders forts i seriosos pacten, els dèbils imposen. A Espanya li fa por perdre, i que ningú s'equivoqui, la feblesa de Rajoy afecta i perjudica Catalunya i tot l'Estat espanyol", va subratllar.

Per últim, pel que fa als passos que s'han avançat que podria emprendre el Govern espanyol: anul·lació, suspensió, inhabilitar les persones implicades o suspendre l'autonomia de Catalunya si s'iniciés el procés independentista, Rull va destacar que "farem les coses bé i de manera intel·ligent".