El Tribunal Suprem (TS) ha dictat una sentència que declara la vulneració de competències autonòmiques per part de l'Estat en matèria d'integració d'immigrants, segonsva informar el Departament de Benestar Social i Família.

La sentència, dictada per la sala contenciosa Administrativa del TS dóna la raó a la Generalitat en considerar que l'Ordre de 2 d'agost del 2012 del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social per la qual establien les bases i es convocaven subvencions a ens locals per a activitats a favor de la integració dels immigrants, suposa una vulneració de competències. L'any 2012, l'Advocacia de la Generalitat, a instàncies del Departament de Benestar Social i Família, va formular un recurs contra l'esmentada ordre de convocatòria davant l'Audiència Nacional, que li va donar la raó mitjançant sentència de 20 de novembre del 2013.

L'Estat va presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem que ha estat ara desestimat per la sentència, que porta firma del 21 d'octubre del 2015. Segons la Generalitat, amb aquesta nova sentència, «el TS torna a donar la raó a la Generalitat, i confirma les seves competències»