El cantautor i cap de llista de Junts pel Sí (JxS) per Girona, Lluís Llach, va admetre ahir que, a un dia de la segona votació d'investidura, l'escenari és «estrany»: «La CUP ens demana que 62 diputats canviem d'opinió, nosaltres demanem que canviïn d'opinió només dos». «Crec que a la llarga això ha de caure pel seu propi pes», va reflexionar en declaracions a RAC1 Llach, que va assegurar que les converses «no van tan malament com sembla», encara que va advertir que cal anar «de pressa» perquè l'electorat independentista està «intranquil».

Després que ahir la CUP sumés forces amb tota l'oposició per tombar la investidura d'Artur Mas en primera votació, demà per aconseguir la majoria simple n'hi hauria prou amb els 62 vots de JxS, més dos de la CUP i l'abstenció dels altres vuit parlamentaris de l'esquerra anticapitalista.

Llach va puntualitzar que el candidat a la reelecció com a president de la Generalitat «no és el candidat de Convergència»: «És un error pensar-ho. És el candidat de JxS. Des que ho és, estic segur que sap que ha de defensar posicions que abans no defensava», va subratllar.

Segons Llach, «no pot ser que ?se'ns digui qui ha de ser el president. Ningú no ho vol ser, ni Raül Romeva ni Neus Munté».

«El nostre president és Mas, amb totes les contradiccions que fins i tot en alguns de nosaltres això comporta. Ho assumim», va afegir Llach, que va remarcar que «els encarregats de vigilar» el compliment del rumb independentista del Govern són els propis diputats de JxS..