L'escissió d'Unió, Demòcrates de Catalunya, ha aprovat amb un 79% dels vots a favor la llista de Democràcia i Llibertat, la coalició que els durà a les eleccions del 20-D al costat de CDC i Reagrupament. Un total de 467 membres del partit han donat l'aval a la proposta de candidats; mentre que un 13% hi ha votat en contra, i un 8% en blanc. La participació ha estat del 30%. Així, Miquel Puig serà el número 5 de la llista per Barcelona al Congrés, i Elena Ribera ocuparà la segona posició a la llista de Girona. Jordi Souto serà candidat al Senat per Lleida. Les llistes s'han votat electrònicament "arran de la impossibilitat de poder realitzar primàries obertes a la ciutadania", expliquen en un comunicat.

Els resultats a la proposta de candidats de Demòcrates, dins de Democràcia i Llibertat, ha estat avalada per 467 vots a favor (79%), 76 en contra (13%), i 48 blancs (8%). Així per Barcelona al Congrés de diputats, els candidats són Miquel Puig, de número 5; Noemí Cuadra (17), Jaume Puig (24), Anna Llobet (26) i Maria Escoté (28), a banda dels suplents. Per Girona, Elena Ribera serà la número 2, i al Senat per Lleida Demòcrates proposa Jordi Souto.

Per escollir-los i a falta de temps per a celebrar primàries obertes a la ciutadania com marquen els seus estatuts, Demòcrates va obrir un termini per presentar candidatura i votar electrònicament l'elecció dels candidats. El cap de llista de la coalició és Francesc Homs.