El cap de llista de Democràcia i Llibertat a les eleccions generals, Francesc Homs, va vaticinar ahir que, malgrat l'encreuament de retrets dels últims dies, hi haurà pacte d'investidura amb la CUP abans d'iniciar-se la campanya electoral el 4 de desembre: «Tinc confiança que hi haurà un acord al final».

En declaracions a RNE, Homs va assegurar que no s'han trencat les relacions amb la CUP i ha relativitzat les «declaracions de tota mena» de les últimes hores, en les quals figures destacades de CDC han tingut «el seu estira i afluixa» amb l'esquerra anticapitalista després del seu «no» a la investidura d'Artur Mas com a president català.

«L'important és que hi hagi taules i diàleg obertes», va afirmar Homs, que va considerar «lògic i legítim» que CDC hagi exposat aquesta setmana les seves condicions per a un acord amb la CUP.

D'aquest diàleg obert, Homs espera que doni els seus fruits en les dues pròximes setmanes: «Crec sincerament que al final algun tipus d'acord hi haurà». «És raonable que l'acord es produeixi abans de començar la campanya», que arrencarà el 4 de desembre, afegir Homs, que va reconèixer que la «retransmissió» d'aquest procés negociador «pot generar especulacions i quinieles».

El candidat de CDC per als comicis del 20 de desembre va destacar la «contradicció» en què incorre la CUP en assegurar que els noms propis «no és l'important» en el procés sobiranista i, en canvi, «vetar» Mas com a president de la Generalitat.

Homs també va demanar a la CUP que encari el tram final de les negociacions sense desqualificacions personals. «L'únic que demanaria és que les desqualificacions personals les deixéssim una mica de banda. Jo estic compromès a no confondre les coses. Tots som adults i tothom té dret a fixar la seva posició», va dir després de reunir-se amb el secretari general de la UGT de Catalunya. Homs, però, va mostrar un to que ell mateix va definir com a «conciliador» i va reiterar que confia que hi haurà pacte tot i que hi hagi coses on estan «a les antípodes» dels cupaires. En aquelles on estan més a prop, va dir, s'ha d'intentar arribar a un acord.