El president d'ERC, Oriol Junqueras, va assegurar ahir que és "molt important" que les eleccions generals del 20 de desembre "vagin molt bé, perquè és la manera d'accelerar" el procés sobiranista, encara que va v0ler deixar clar que "la independència ja es va guanyar el 27 de setembre". Junqueras va proclamar la victòria independentista en la presentació de la candidatura d'ERC a les eleccions generals del 20-D, en un acte que va presidir i en el qual hi van ser presents els dos primers candidats al Congrés, Gabriel Rufian i Joan Tardà. "Ja hem guanyat, perquè el referèndum el vam guanyar el 27 de setembre, no deixarem que ningú ens prengui la victòria que després de tantes dècades hem aconseguit".

"La majoria de la gent d'aquest país ho sap, que la millor manera d'assegurar el futur de la nostra gent, la millor manera d'accelerar la solució per a aquest país, és que aquestes eleccions vagin bé", ha dit el líder republicà. "Estenem la mà a tothom i empenyem aquells que tenen dubtes", va dir Junqueras, qui va apuntar: "No fa falta donar més detalls".

Segons el líder d'ERC, "sempre que ha depès de l'esforç d'Esquerra, de la nostra renúncia, el país ha tirat endavant", i va obrir la porta a "fer tants sacrificis com calgui, per assegurar que aquest país tira endavant". "El futur del nostre país no estarà en cap lloc millor que a les mans de la gent d'aquest país", va dir Junqueras. El líder independentista va afeigr que "si no ens hem rendit mai, ni ens hem resignat, ni tan sols quan érem menys, no ho farem ara i estarem a l'altura de tots els qui han confiat en nosaltres".

Per la seva banda, Gabriel Rufián, candidat d'ERC a les eleccions del 20-D al Congrés dels Diputats, va denunciar les mesures anunciades per Cristóbal Montoro d'intervenció i control de les finances de la Generalitat de Catalunya i va assegurar que "els catalans no és que no tinguem estat, és que en patim un en contra que pren constantment decisions contra els interessos dels ciutadans de Catalunya i que malda per impedir que triomfi la voluntat democràtica de la ciutadania".

Dissolució del Senat

L'exjutge Santiago Vidal, que és candidat de la formació independentista al Senat, va dir que la Cambra alta "no serveix per a res" i va anunciar que demanarà "una votació especial per dissoldre'l", perquè creu que "en una monarquia autoritària i gairebé absolutista com és Espanya, el Senat no té sentit". "El Senat no serveix per a res, ja ho sabeu", va dir Vidal durant l'acte de presentació dels candidats d'ERC al Congrés i al Senat per a les eleccions.

Vidal va afegir que recomanarà a "aquest grup de diplodocus que hi ha allà, a Rita Barberá, Montilla o Chaves, que se'n vagin" perquè "són un grup d'inútils".