La presidenta del grup parlamentari de C's, Inés Arrimadas, va demanar a Junts pel Sí i la CUP que deixin de fer "teatre" i investeixin Artur Mas si és aquesta l'opció pactada. "Que no facin més teatre. Que no ens facin perdre més el temps. Per moltes coses que s'inventin i hi haurà un sol president", va indicar en relació a la informació publicada pel diari Ara al voltant de la presidència col·legiada de la Generalitat.

"Si volen votar Mas que ho facin, però no podran tirar endavant una resolució que no respecta la democràcia ni la justícia", els va advertir amb relació a la resolució independentista aprovada el passat 9 de novembre i suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional. La líder de C's a Catalunya va demanar que el ple d'investidura es convoqui com abans millor -encara que coincideixi amb la campanya electoral- per acabar amb la situació "d'incertesa política".

"Ara seguim com a espectadors un teatre entre Mas i la CUP. Quan tothom sap que si la CUP vota Mas, incomplint la seva promesa electoral, Mas serà el president", va explicar Arrimadas, que va demanar que uns i altres "deixin de fer perdre el temps als ciutadans" i investeixin un candidat perquè el Parlament pugui recuperar la seva activitat.

Per altra banda, la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, va considerar que el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, "ha perdut la dignitat institucional i està disposat a fer qualsevol cosa que li demanin els radicals de la CUP per mantenir la presidència".

Segons va indicar Sánchez-Camacho en una visita que va realitzar a Vilanova i la Geltrú -Garraf-, la proposta d'una "presidència col·legiada dilueix la figura del responsable del Govern de la Generalitat".

Sánchez-Camacho, que va de número 3 en la candidatura del PP per Barcelona per a les pròximes eleccions generals, va considerar que propostes com aquesta "són una mala notícia per a Catalunya i per a Espanya".