El líder del PSC, Miquel Iceta, va comparar ahir la proposta d'"un consell de presidència col·legiada" que estudien Junts pel Sí -JxSí- i la CUP, amb la jornada comercial de rebaixes del Black Friday perquè, va dir, "sembla que proposen que, pel preu d'un president, en podem tenir quatre".

Segons va afirmar Iceta en unes declaracions al Parlament, "ens hem assabentat que s'estan produint algunes ofertes, del tipus Black Friday, per tenir un president pel preu de quatre, i amb un consell presidencial coral o polifònic, i no sé si aquest tipus d'ofertes canviaran la posició de la CUP sobre la investidura".

"Ara mateix, -va precisar Iceta- no tenim cap motiu per pensar que la setmana que ve hi vagi a haver un nou debat d'investidura, perquè no ens consta que la CUP voti Artur Mas, ni tampoc que Junts pel Sí estigui disposada a presentar un altre candidat a la presidència". Per a Miquel Iceta, si l'acord entre JxSí i la CUP es fonamenta en aquests termes "és una cosa que ells decidiran, és una responsabilitat d'ells".