El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha exhortat avui la CUP a aixecar el veto a la seva investidura, perquè si porta fins a les últimes conseqüències les seves condicions "molta gent baixarà del tren" del procés sobiranista.

En el lliurament del XIX Premi Ramon Trias Fargas d'assaig polític, convocat per la Fundació CatDem, vinculada a CDC, Mas ha recalcat que "un procés de l'ambició i de la complexitat que significa la constitució d'un Estat, quan ho tens gairebé tot en contra, no es pot fer vetant, s'ha de fer votant".

La "pressió" que exerceix l'Estat, sumada a la que "s'alimenta des de dins" de Catalunya, "penalitza i debilita" el sobiranisme, ha alertat Mas, que ha reconegut que les eleccions catalanes del 27S van donar "força" a l'independentisme però no "coherència interna".

El guanyador del Premi Ramon Trias Fargas d'aquest any, concedit per la CatDem, ha estat el catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull Francesc Torralba per l'obra "Lideratge ètic. L'emergència d'un nou paradigma".

El periodista Vicenç Villatoro, encarregat de glossar l'autor de l'obra premiada, s'ha referit implícitament al paper que juga Artur Mas com a líder de l'aposta per una "independència transversal i inclusiva" i ha advertit que qui pretén "desactivar" aquest lideratge "és perquè té un altre projecte".