El Govern català va reaccionar amb tranquil·litat a la "previsible" sentència del TC que anul·la la resolució independentista aprovada al Parlament. La vicepresidenta, Neus Munté, ha assegurat que la sentència no altera el contingut de la declaració d'inici del procés ni atura els seus efectes polítics.

En una roda de premsa, Munté va garantir que "la voluntat majoritària expressada el 27-S no s'atura" i que el futur Govern tindrà el mandat de tirar endavant els efectes polítics de la declaració, que es mantenen "íntegrament". Per contrarestar "els atacs per terra, mar i aire" a la Generalitat, la vicepresidenta ha fet una apel·lació a la unitat de l'independentisme. "L'Estat no perd el temps. El TC tampoc. Des de Catalunya, la majoria independentista del Parlament tampoc ha de perdre el temps", ha assenyalat.

"El TC mai no defrauda Catalunya", va ironitzar la vicepresidenta. Munté va qualificar la sentència de "política" i no jurídica i va admetre que el Govern la considerava "previsible", tot i que no amb tanta celeritat. "És una sentència exprés. Segurament la més ràpida de la història", va apuntar Munté en relació amb els 25 dies que ha trigat el TC des que el Govern espanyol va presentar el recurs.

Per al Govern, la legitimitat del Constitucional a Catalunya "és poc més que zero", com a conseqüència de les seves decisions "polítiques" i de la "utilització partidària i partidista dels temps i dels calendaris", tenint en compte que la sentència contra la resolució independentista arriba el dia abans de l'inici de la campanya electoral de les eleccions generals.

La vicepresidenta va dir que en la resolució no es parla de desobediència "sinó de diàleg" i no va avançar si el Govern estarà disposat a desobeir.