Junts pel Sí ha posat sobre la taula de negociació amb la CUP un pla de xoc de 20 mesures. Tal com ha avançat l'ARA i ha confirmat l'ACN, les propostes aborden diversos àmbits, des de garantir el 100% de l'alimentació dels infants i combatre la pobresa energètica fins a mesures més polítiques com fixar un salari mínim interprofessional de 1.000 euros mensuals o retirar els concerts educatius que caduquin als centres d'educació que separin els alumnes per sexe. El document també proposa instaurar la dació en pagament i establir una renda mínima d'inserció. En l'àmbit de la salut es proposa reduir un 50% les llistes d'espera per a la primera visita a l'especialista i garantir la prestació de dependència a totes les persones.

Tres de les vint propostes de Junts pel Sí es podrien aplicar en un escenari de pròrroga pressupostària. Es tracta de la plena cobertura de l'alimentació per als infants; garantir l'accés al subministrament d'aigua, gas i electricitat per a les famílies en situació de pobresa i finançant un fons contra aquesta xacra i l'aplicació d'una llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en matèria d'habitatge per al reallotjament de persones desnonades.

Altres mesures, que ja necessitarien l'aprovació d'uns nous comptes, són la reducció a la meitat per a la primera visita a l'especialista i per a proves diagnòstiques complementàries i un 10% en les operacions quirúrgiques no greus; l'aplicació de la renda mínima d'inserció i retallar-ne les restriccions; una prestació de dependències per a totes les persones que en tenen reconegut el dret; tenidor a cobrir la demanda de places a escoles bressol i igualar els percentatges de parc públic d'habitatge a la mitjana europea recuperar la Llei de Barris, on s'impulsarien projectes proposats pels Ajuntaments.

En matèria política i fiscal, la coalició nacionalista proposa aprova fixar una salari mínim de 1.000 euros, un 60% del salari mitjà, tal com recomana ala Carta Social Europea; la creació d'un banc públic a partir de l'Institut Català de Finances i d'una policia fiscal que persegueixi el frau (en el marc d'una Hisenda pròpia) i fomentar l'economia social i cooperativa, entre d'altres.

Per últim, també proposa reformes fiscals com reinstaurar l'impost a la banca i els tributs verds frenats pel Tribunal Constitucional, primar l'autoconsum de les renovables i impulsar un pacte per assolir un 100% de producció d'energies renovables el 2050, i retirar els concerts educatius dels centres d'educació no mixtos quan caduquin i no atorgar-ne de nous.