La diputada de la CUP Anna Gabriel va voler deixar clar aquest dissabte que l'assemblea de la CUP del proper 27-D és totalment «sobirana» en la presa de decisions, davant les informacions que parlen d'un acord imminent entre JxSí i la CUP que possibilitaria la investidura d'Artur Mas a canvi d'un pla de xoc social «concret i real».

«Crec que cal recordar que l'assemblea de la CUP-CC del 27-D és sobirana. Vull dir; només ella decideix», va assenyalar Gabriel en una piulada al seu compte de Twitter.

El també diputat cupaire Julià de Jòdar va retuitejar les paraules de la seva companya de partit i va reblar que totes les propostes s'han de portar a l'assemblea, «sense desqualificar-ne cap a priori».

«La versió especulativament "integradora" de les converses sobre el pla de xoc no pot determinar la decisió sobirana de l'assemblea de la CUP», va puntualitzar De Jòdar, que va remarcar que els negociadors de la CUP tenen l'encàrrec de portar l'estat de les converses a l'assemblea, però no poden suplantar «la voluntat» de l'assemblea. «La CUP no s'acosta ni deixa d'acostar-se a Mas», va afegir el diputat. «En el nostre partit la llibertat d'expressió no té limitacions, però la delegació de poder no és omnímoda, ni condescendent ni il·limitada», va finalitzar Julià de Jòdar.