10 de desembre de 2015
10.12.2015

L'ACM i l'AMI mostren el total suport als ajuntaments investigats per l'Audiència

El Govern treballarà amb els consistoris per donar la "resposta més adequada" a la "persecució judicial" de l'Estat

10.12.2015 | 00:00

L'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència van participar ahir a la tarda a la reunió convocada per la consellera de Governació, Meritxell Borràs, amb els cinc alcaldes dels municipis investigats per la Fiscalia de l'Audiència Nacional per haver aprovat la moció de suport a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya, que va ser declarada inconstitucional pel Tribunal Constitucional.
El president de l'ACM, Miquel Buch, i el president de l'AMI i alcalde de Girona, Carles Puigdemont, van donar ple suport als ajuntaments afectats i van demanar respecte als electes locals.
Pel president de l'ACM, Miquel Buch, "aquesta investigació és una persecució d'idees que no forma part d'un estat democràtic i normal. Tenim dret a expressar, debatre i votar allò que pensem".
Així mateix, l'alcalde de Premià de Mar va recordar que la Justícia espanyola ha anat molt ràpida a anar en contra de les institucions locals "quan fa un any i mig que esperem que el Tribunal Constitucional es posicioni respecte la LRSAL a la qual 850 ajuntaments catalans i més de 2.300 d'espanyols van presentar recurs d'inconstitucionalitat".
El Govern va anunciar que treballarà "conjuntament" amb els ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional per haver aprovat mocions de suport a la declaració de sobirania del Parlament i trobar així la "resposta més adequada" al que considera una "persecució judicial".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook