Un grup de iaioflautes es va concentrar ahir davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya -TSJC-, a Barcelona, on van desplegar una pancarta en la qual van expressar el seu suport a jutges i funcionaris de justícia davant de les pressions «dels polítics corruptes».

Fonts dels iaioflautes van informar ahir que uns 80 membres del col·lectiu es van concentrar davant la seu judicial, a la que van accedir sis persones que van desplegar a l'interior una pancarta de suport i han lliurat un escrit, sense causar cap incident.

Els iaios, vestits amb les seves tradicionals armilles fluorescents, gorres i motxilles, van desplegar una pancarta en la qual es podia llegir «Ja n'hi ha prou de corruptes. Stop corrupció» a les escales interiors del TSJC i també en les exteriors, on els participants en la protesta s'han fet una foto de família.

Posteriorment, es van dirigir en manifestació fins a la plaça Catalunya, on van finalitzar la protesta reivindicativa. Els iaioflautes «veiem amb preocupació i indignació com la justícia s'utilitza políticament per avivar conflictes polítics». Segons el seu parer, «el Govern del PP s'atreveix a usar la corrupció per combatre políticament el moviment sobiranista i CDC utilitza aquest mateix moviment com escut i coartada per a la supervivència política i organitzativa del seu col·lectiu», argumenten en un comunicat.