Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident català, va intentar ahir sense èxit lliurar el seu passaport a la justícia amb la finalitat de demostrar que no va a fugir, i va demanar a l'Audiència Nacional que el citi de nou com a imputat per rebatre les dades dels seus comptes remesos per Andorra.

Amb aquesta doble iniciativa, el fill gran de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol expressa el seu interès a col·laborar amb la justícia, dies després que el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata hagi requerit a la Fiscalia si ha de tornar-lo a citar i, en aquest cas, si veu necessari adoptar mesures cautelars, entre elles enviar-lo a la presó. Jordi Pujol Ferrusola, imputat per l'Audiència Nacional i per la jutge de Barcelona que investiga la fortuna oculta de la seva família, va acudir a primera hora d'ahir el matí al jutjat de guàrdia de la capital catalana acompanyat dels seus dos advocats per lliurar el passaport, encara que el jutge no l'hi ha acceptat en no constar requeriment de cap òrgan judicial per retirar-li, segons han informat a Efe fonts judicials.

Personificació voluntària

El jutge de guàrdia, després de tornar-li el passaport, va lliurar al primogènit dels Pujol una providència, a la qual ha tingut accés Efe, en què deixa constància de la seva personació voluntària i acorda notificar-lo davant la jutge que investiga la fortuna oculta per la seva família a Andorra, arran de la confessió del seu pare.

Amb el passaport, Pujol Ferrusola, que anava acompanyat pels seus advocats, Cristóbal Martell i Albert Carrillo, va lliurar un document en el qual manifesta la seva «voluntat i vocació al més estricte compliment» dels seus deures processals.

«Davant la pressió que en el sentiment de seguretat i llibertat causen en el compareixent l'allau informatiu que apunta injustament i temeràriament a una pretesa vocació d'elusió per la meva part a l'acció de la justícia, comparec davant aquest jutjat», remarca l'escrit. Pujol Ferrusola reitera en el document la seva disposició a atendre «crides de citació i compareixença i requeriments que puguin provenir de qualssevol jutges i tribunals que coneguin de causes instruïdes en indagació de la situació patrimonial pròpia».